ARAMA SONUÇLARINIZ

2014 yılında Hindistan'ın en iyi 10 Kadın Girişimciler

2014 yılında Hindistan'ın en iyi 10 Kadın Girişimciler

"Hayatta olmanın bütün mesele olmak amaçlanmıştır tam kişiye dönüşmeye olduğunu", ve gerçekten, gerçekten zor çalışarak hayallerini bir araya geldi kadınların uzun bir liste geride bırakarak tüm erkekleri vardır. Kadınların gün sadece var üzerimize geçti ve gün takdir yeterince motive oldu cesur kadınların bazıları kendi girişimci becerileri. Kadınlar bu iş veya teknoloji ve Hindistan'ın kendi alanında olsun erkeklerin gerisinde hiçbir yerde kadınlar iyi bir rekabet veriyoruz iyi bir örnektir çevresindeki tüm yetenekli adamlar iş becerileri ile karşı.

İşte Hindistan 10 kadın girişimci bir göz, 2014 yılında var olan!

1) Indra Nooyi

Geçerli konum: CFO, Pepsico
Yaş: 56 Yaşında
Ikinci büyük gıda ve içecek iş dönem başkanı ve CFO'su PepsiCo., Indra Nooyi Chennai Doğdu.Indra 1974 yılında Madras Christian College onu Lisans Bilim yaptım ve 1976 yılında Hint Yönetimi Enstitüsü, Kalküta Yönetimi alanında Yüksek Lisans Diploması (MBA). 

  
O Johnson & Johnson ve tekstil firması Mettur Beardsell bir ürün müdürü olarak kariyerine başladı. Indra gerçekten çok çalıştı ve kısa sürede o 2001 yılında başkan ve CFO seçildi sonra 1994 yılında PepsiCo katıldı.

2) Naina Lal Kidwai

Güncel pozisyonlar: Grup Genel Müdürü ve Ülke Başkanı - HSBC, Hindistan
Yaş: 55 Yaşında
ANZ Grindlays ile kariyerine başlayan, o Nestle SA'nın gemide olmayan direktörü olarak görev halen olduğunu. Kidwai ayrıca Harvard Business School'da küresel danışmanıdır. O Lisans İktisat Delhi Üniversitesi ve Harvard Business School'da MBA yaptı. Bu onun Harvard Business School'dan mezun olan ilk Hintli kadın olduğunu bulmak için ilginçtir.

3) Kiran Mazumdar Shaw


Geçerli konum: CMD, Biocon 
Yaş: 59 Yaşında
Bangalore doğumlu, Shaw Mount Carmel College, Bangalore Üniversitesi Zooloji Bölümü'nü bitirdi ve daha sonra Ballarat Koleji, Melbourne Üniversitesi'nden maltlama ve Bira onun mezuniyet sonrası yaptı. Kiran kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Biocon Limited Genel Müdürü (CMD) 'dir. Shaw'un önderliğinde Bugün Biocon diyabet ve onkoloji odaklanarak biyomedikal araştırmalarda lider bir oyuncu olarak kendisini kurmuştur.

Başlangıçta kariyerine başlayan o Carlton ve Birleşmiş Breweries, Melbourne stajyer bira gibi Barrett Brothers ve Burston, Avustralya'da bir stajyer maltster olarak çalıştı.

4) Chanda Kochar

Geçerli konum: MD ve CEO'su - ICICI Bankası
Yaş: 51 yaşında
Rajasthan doğumlu, Chanda Yönetim Araştırmaları Jamnalal Bajaj Enstitüsü, Mumbai Yönetim Araştırmaları onu yüksek lisans yaptı. O mükemmel iş becerileri için övüldü ve ilginçtir ki, o Deepak Kochhar, bir rüzgar enerjisi girişimci ve onun iş schoolmate ile evlidir.

5) lndu Jain

Görevi: Başkan (eski), Times Grubu
Yaş: 76 yaşında

Lndu Jain Hint Kadın Girişimci
Jain Hindistan'ın en büyük ve en güçlü medya evin başkanı olarak kullanılan - Times Grubu ve kadın hakları ve kadınların girişimcilik güçlü Ateşli taraftar olarak bilinmektedir, Indu Times grubunun büyümesine önemli katkılarda. Şimdi, onun iki oğlu Samir ve vineet şirket yayınlanıyor.


Onun yetenekleri sadece Times Grubu ile sınırlı değildir, ancak Indu Jain de FICCI (FLO) Bayan kanadının kurucusu başkanıdır.

Ne bir çoğunuz bu güçlü bayan hakkında bilmiyor olabilirsiniz o Dini ve Spiritüel Liderleri Binyıl Dünya Barış Zirvesi, o inançlar arasında birlik için gereğini vurguladı ve gitti hangi bir konuşmada 2000 yılında Birleşmiş Milletler'i ele olmasıdır Sandalye konferansın özel bir oturum.

6) Simone Tata

Geçerli konum: (Eski) Başkanı, (Mevcut) Lakme Başkanı, Trent Limited
Simone Tata Hint Kadın Girişimci
İsviçre'de eğitimini alma, Simone doğuştan bir Fransız. O Ratan Tata Donanma Homey Cihangir Tata eşi ve üvey annedir. O daha iyi 'Hindistan Kozmetik çariçe' olarak bilinir. Bu aslında, Hindistan (Lakme) en büyük kozmetik markası haline Tata Petrol Mills küçük bir iştiraki değişti Simone olduğunu söylemek yanlış olmaz.

7. Neelam Dhawan

Geçerli konum: MD, HP-Hindistan
Neelam Dhawan Hint Kadın Girişimci
İşte HP, Hindistan müdürü geliyor. O güzel yapıyorsun iyi ise IT sektöründe ile bağlı popüler Hint bayanlar biridir. Kariyerinin başında o böyle Asya Boyalar ve Hindustan Lever olarak FMCG alanının önemli oyuncularından bir parçası olmak istemişti. HP, Genel Müdür olarak Hindistan (MD) katılmadan önce, Neelam Microsoft, Hindistan Direktörü (MD) Yönetme oldu.

8. Priya Paul

Geçerli konum: Başkan, Apeejay Park Otelleri

Priya Paul Hint Kadın Girişimci
22 yaşında kariyerine başlayan, o Park Hotel, Delhi'de bir pazarlama müdürü olarak onun aile şirketi katıldı. Surrendra Paul ölümünden sonra, o Apeejay Surendra Grubu'nun Otelcilik Bölümü Başkanı olarak 1990 yılında onu başardı.

9) Ekta Kapoor

Geçerli konum: JMD & Yaratıcı Yönetmen, Balaji televizyon filmleri

Ekta Kapoor Hint Kadın Girişimci
O yönü ve üretim becerileri şöhret ve saygı çok kazanmak mümkün olmuştur Hint eğlence alanında önde gelen simgelerden biridir. Onun kredi bazı unutulmaz drama dizisi ile, o çok büyük Bollywood filmleri üreterek harika bir iş yapıyor. Ekta TV seri ve film üretimi kendisi için bir niş yarattı. O kolayca eğlence dünyasında en başarılı kadın yapımcı olarak adlandırılan olabilir.

10) Shahnaz Hussain

Geçerli konum: CEO, Shahnaz Bitkisel A.Ş.

Shahnaz Husain Hint kadın girişimci
Hintli kozmetik dünya çapında tanınan ve bitkisel tedaviler gelince, Shahnaz Hussain Hindistan'da bitkisel kozmetik sektöründe en büyük isim vardır. Şu anda, Shahnaz Husain Grubu üzerinde 138 ülkeyi kapsayan dünya çapında 400'ün üzerinde franchising klinikleri vardır.


Yani tüm dünyada kadınlar harika bir iş yaptığını görmek ve insanların zayıf ve bağımlı ruhlar kadınları dikkate kullanılan bir efsane gibi görünüyor.

Bu konuda görüşlerinizi paylaşın

Dilekler,




0 yorum: