ARAMA SONUÇLARINIZ

Kozan Kalesi Çiçekleri Karacaoğlan

Kozan Kalesi Çiçekleri Karacaoğlan...

Kozan Kalesi Çiçekleri Karacaoğlan Bu yıl ilk defa organize edilen;‘Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı’nın 1Ekim tarihinde başladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’nca ortaklaşa geçekleştirilen ‘1. Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı’nın 1 Ekim Pazartesi günü açılan sergi ile başladı. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Doğa Grubu’nun 'Torosların Nadide Çiçekleri' fotoğraflarının üzerine ünlü Hattat Etem Çalışkan'ın Karacaoğlan ezgilerini yazması ile oluşacak sergi, Karacaoğlan Müze Kütüphanesi’nde meraklısının beğenisine sunuldu.
Etkinlik kapsamında 1-6 Ekim tarihlerinde her gün saat 10.00-16.00 arasında ünlü hattat Etem Çalışkan ilgililere güzel yazı yazmayı Karacaoğlan Müze Kütüphanesi’nde öğrettiği belirtilirken, 6 Ekim Cumartesi günü saat 14,00’de Kozan Hoşkadem Meydanı’nda Kozan Belediyesi katkılarıyla açılacak olan 'Kozan Kalesi Çiçekleri-Karacaoğlan' adlı sergi ile birlikte ‘1. Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı’nın sona ereceği belirtildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, ‘1. Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı’nı önemsediklerini ve söz konusu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi noktasında çaba sarf edeceklerini söyledi. Öte yandan, sanat danışmanlığını Nazan Gökkaya’nın üstlendiği ve ünlü hattat Etem Çalışkan’ın da yer aldığı; ‘Torosların Nadide Çiçekleri’ adlı sergiye fotoğrafları ile Haluk Uygur, Nevis Liman, Sinan Sivri, Ayşe Kutlu, Gülsüm Ünal, Ozan Gözüyeşil, Fadime Kara, Abdül Hadi Ak, Erdem Şimşek, Özgür Onar, Mehmet Dilci, Tansu Hastürk ve Onur Bilen’in de katkı sunduğu bilgisi verildi.

0 yorum: