ARAMA SONUÇLARINIZ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyetin ilanının 89. yılı nedeniyle bayram mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyetin ilanının 89. yılı nedeniyle bayram mesajı yayımladı.
Özgan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içinde olduğunu söyledi. 
Başkan Özgan, bundan 89 yıl önce, ülkesini ve özgürlüğünü her zaman ön planda tutan, vatanı ve özgürlüğü için gerektiğinde canını vermekten kaçınmayan Türk milletinin, hürriyetini esaret altına almak isteyenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşını zaferle noktaladığını söyledi. Özgan, “O gün zor şartlar altında kurtuluş mücadelesini veren ecdadımız, Türk milletinin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini yedi düvele ilan etmiştir. Ardından da kurtuluş mücadelesini kazanan iradeyi öne çıkartan Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük eseridir. Birinci dünya savaşından sonra vatan toprakları düşmanlarca paylaşılmak istenmiş. Yüreğinde taşıdığı vatan ve millet sevgisine güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları bu durumu kabullenmeyerek, 'Tek bir egemenlik vardır, o da milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır' diyerek kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. 
Özgan,“Bize, Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimize olan görevimizi yerine getirebilmemiz, onların emaneti olan Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımakla mümkün olacaktır. 
Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Kurtuluş savaşının önderi ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” 

0 yorum: