ARAMA SONUÇLARINIZ

Adana Kozan'da Osmanlı Türkçesi kursu açılıyor

Kozan'da Osmanlı Türkçesi kursu açılıyor

Kozan'da Osmanlı Türkçesi kursu açılıyor
 
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Kozan’da ücretsiz Osmanlı Türkçesi kursu verileceği bildirildi.
 
Kategori  KategoriKozan
Yorumlar  Yorum Sayısı0
Okunma  Okunma: 14
Tarih  Tarih: 05/Ekim/2012, 13:13
 
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmzalanan protokol kapsamında derslerin Kozan Halk Eğitim Merkezi'nde verileceği ve kayıtların burada başladığı bildirildi.
Hayrat Vakfı Kozan Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır, geçmişte ne olduğunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir.”

Açılacak olan kursun amacının, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca matbu ve yazma eserleri okuyarak anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elamanlar yetiştirilmesi olduğu kaydedildi. İki yıl sürmesi öngörülen Osmanlı Türkçesi dersleri ücretsiz verilecek.
2012 yılı Mayıs ayında yapılan Osmanlı Türkçesi kursuna Kozan'da 105 kursiyerin katıldığı ve 55 kişinin başarılı olarak sertifikasını aldığı bildirildi.
Ekim ayında başlayacak olan kursta kolay metinleri okuma ve Osmanlıcada Türkçe Kelimelerin İmlası olmak üzere 2 seviyede kurs açılacak. Birinci kura katılıp başarılı olanlar ile daha önceden bir şekilde temel Osmanlı Türkçesini öğrenenler 2. seviyeden başlayacak. Hafta içi sabah ve akşamları hafta sonu ise gündüzleri kurs verilmesi planlanıyor.
Kursa ilgi duyanlar Kozan Halk Eğitim Merkezinde şahsen, http://www.osmanlicaegitim.com sitesinden ise online kayıt yaptırabiliyor.

0 yorum: